ZIUA MONDIALĂ A SCLEROZEI MULTIPLE 2018

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, 30 mai 2018, APAN România organizează o serie de acțiuni dedicate conștientizării acestei afecțiuni:

 

1. Stand casă senzorială SM, cu experimentarea unor simptome frecvent întâlnite: 28 mai – 03 iunie, Mall Promenada, etaj 1, zona de sud, în fața magazinului Peak & Cloppenburg

Elementul principal îl constituie casa senzorială SM (Merck) prin care publicul larg este invitat să experimenteze simptomele cele mai des întâmpinate de persoanele cu SM:
– rigiditate musculară și oboseală
– incontinență urinară
– probleme legate de mers, mobilitate și echilibru
– dificultate în îndeplinirea sarcinilor zilnice
– dificultăți cognitive
– singurătate și anxietate etc

Vă garantăm interacțiunea, standul dispunând de trei zone diferite. Pliante și alte materiale informative vor fi distribuite, plus multe surprize.

Vă așteptăm începând de luni de la ora 10:00!

 

2. ‘Thank you, doc!’– campanie de mulțumire adresată personalului medical implicat în gestionarea SM, ce se încadrează în evenimentul ce are loc la nivel internațional (MSIF #BringingUsCloser): 30 mai.

Acțiunea de mulțumire este adresată medicilor neurologi și cadrelor medicale implicate în centrele de scleroză multiplă din capitală. Acțiunea, desfășurată concomitent în cele șapte centre, va fi susținută de pacienți cu SM (membri APAN România), membri de familie și având sprijinul voluntarilor de la compania Oracle, ce vor asigura sprijinul logistic. În dimineața zilei de 30 mai în fiecare locație, timp de două ore, vor fi dispuse în holul central baloane care vor forma din litere mesajul ‘TKS, DOC!’, rollere ce prezintă SM, vor fi împărțite pliante de prezentare succintă a afecțiunii către vizitatori și vor fi împărțite căni de cafea cu mesaje de mulțumire.

Centre implicate: SUUB, SUU Elias, SUUMC Carol Davila, SC Colentina, SCU Agrippa Ionescu, IC Fundeni, SCP Al Obregia

Cadre medicale: medici neurologi, rezidenți, asistenți medicali, infirmieri

 

3. Campanie social media cărți poștale cu mesaje de încurajare destinate persoanelor nou diagnosticate, 30 mai

 

4. Participări la: dezbateri publice cu autoritățile din domeniul sănătății, conferință de presă, campanie activare blogeri etc.

 

Detalii pe pagina de Facebook dedicată evenimetului: Ziua Mondială a Sclerozei Multiple 2018

 

Parteneri și sponsori campanie conștientizare 2018: Merck România, Roche România!