Cover_La_plimbare_cu_SM_scleroza_multipla

La plimbare cu scleroza multiplă! reprezintă un program de voluntariat, în care persoane afectate de scleroza multiplă din România sunt scoase, 2 ore pe săptămână, la plimbare: în parc, la piață, la film, la mall, la expoziții… orice ieșire care să-i scoată din izolarea statului acasă. O schimbare a stării de spirit, dar și o pauză bine venită pentru membrii familiilor. Ajutor pentru persoanele care au căpătat brusc o dizabilitate legată de mobilitate.

 

Scleroza multiplă reprezintă o boală cronică ce afectează sistemul nervos central. Este cea mai dizabilitantă afecțiune în rândul adulților tineri, diagnosticarea survenind cel mai adesea între 20-40 ani. Este o boală cu ‘1000 de fețe’, neexistând două persoane care să experimenteze aceleași simptome. Nu a fost descoperit încă un tratament pentru vindecare, dar există tratamente care încetinesc evoluția bolii, disponibile și în România. Sistemul medical nu permite însă niciun tratament pentru persoanele cu formă primar progresivă, nefiind acordate nici servicii de psihologie, kinetoterapie sau integrare socială. Programul ‘La plimbare cu SM’ vine în special în sprijinul lor, cât și a celor cu dizabilități locomotorii.

1600 ore de susținere, 20 de beneficiari cu scleroză multiplă forma primar sau secundar progresivă, 40 de săptămâni într-un an, 25 de voluntari și psihologi, un program în beneficiul nu numai al persoanelor direct implicate ci având impact și asupra întregii comunități a celor afectați de scleroza multiplă, a membrilor familiilor și a apropiaților lor. Echipele de înotători ce au susținut proiectul au fost formate în majoritate din persoane afectate de scleroza multiplă din București.

Beneficiari: 20 persoane cu scleroză multiplă cu dizabilități locomotorii

Servicii: voluntariat, psihoterapie, kinetoterapie

Durata proiect: 12/40 săptămâni

Buget Swimathon: 3500EUR/8900EUR