ZIUA MONDIALĂ ALZHEIMER 2020

Factorii de risc și prevenția bolii Alzheimer

Webinar

 

Pe 21 septembrie este celebrată Ziua Mondială Alzheimer, prilej cu care te invităm să stăm de vorbă cu dr. Liana Borza – psihiatru Clinica Memoriei și dr. Daciana Toma – medic de familie.

 

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer din acest an, ne propunem să vă aducem la cunoștință informații de ultimă oră asupra factorilor de risc și prevenției bolii Alzheimer, construindu-ne discursul în jurul datelor oferite de surse consacrate precum Alzheimerʾs Society din Marea Britanie sau Alzheimerʾs Association și National Institute on Aging din Statele Unite ale Americii. Totodată, vă vom prezenta rezultatele încurajatoare ale unor studii realizate de instituții internaționale prestigioase, care arată că există, din fericire, factori de risc care pot fi modificaţi prin obiceiuri sănătoase, printr-un stil de viaţă adecvat. Mai mult, vom atrage atenția asupra importanței unui screening eficient al bolii Alzheimer, punând accentul pe depistarea cazurilor în faze incipiente precum ‘Subjective Cognitive Impairment’ sau ‘Mild Cognitive Impairment’, dar și asupra importanței unui diagnostic timpuriu al bolii Alzheimer, ajutandu-vă să vă familiarizați cu primele semne ale acestei afectiuni.

? Participarea este gratuită și adresează aparținătorilor (familie, prieteni, îngrijitori), profesioniștilor în domeniul medical sau social, dar și oricărei persoane interesate de sănătatea generală a creierului.

‼️ Pentru înscriere te rugăm completează scurt formular pentru a ne lăsa email la care să primești cu două ore înainte de începerea evenimentului link către platforma de desfășurare! Zoom

 

Formular aici: https://forms.gle/7z9fny2bFnBUf2J39

 

Comunicat de presă: AICI.

 

Te așteptăm să stăm de vorbă!

#WorldAlzheimerDay #WAlzDay2020