APAN - Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit

AJUTĂ-NE SĂ NE AJUTĂM! Îi dai sau nu, tot nu-i ai, așa că fă o faptă bună și fii alături de noi prin acest sprijin financiar! Redirecționează către APAN România 3,5% din impozitul anual pe venitul tău.

Direcționarea a 3,5% din impozitul anual pe venit este facilitatea care îți permite, ca persoană fizică, să ajuți cauza persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative din România, fără să scoți vreun ban din buzunar. Te invităm să utilizezi formularul privind impozitul pe venitul realizat de către tine în 2021. Găsești formular pre-completat mai jos.

1. Pentru contribuabilii care au calitatea de salariați, pensionari sau persoane fizice care au venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă:
Descarcă formularul dând click aici: Formular230_APANRomania2022

2. În cazul în care ai înregistrat alte venituri decât cele menționate, hai la un telefon să îți dăm detalii! Date asociație: Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative, cod înregistrare fiscală nr. 36505012, IBAN: RO27RZBR0000060018997551, Raiffeisen Bank, Agentia Dorobanti.

Cum completez?

Dacă nu ai mai utilizat până acum această facilitate, iată ce trebuie să faci:
– Descarcă formularul de mai sus
– Completează câmpurile editable
– Semnează in dreptul campului „Semnătură Contribuabil”

Cum semnez?

– Trebuie să ai aplicația Adobe Acrobat Reader DC descărcată. O poti descarca de aici https://get.adobe.com/ro/reader/
– Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Completare & semnare (Fill & Sign).
– Odată ce ai făcut asta, caută pictograma unui stilou cu numele Semnare. Da click si apasa Adauga Semnatura, apoi Desenare.
– Incepi să semnezi cu mouse-ul, apoi dai aplicare. Acum vei putea pune semnatura în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
– Din meniu alegi Fisier -Salvare(Done) și gata. Semnătura si formularul sunt salvate.

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.

Daca intampini dificultati, urmareste tutorialul video de mai jos:

Cum trimit?

Formularul completat se poate trimite direct către noi, prin formularul de mai jos, urmând ca noi să il trimitem spre ANAF pana pe 25 mai 2022 (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.)

  Sunt de acord sa fiu contactat de APAN Romania pentru a primi informații despre impactul contribuției mele:
  DaNu

  Alte variante:
  – prin poștă sau in persoană cu confirmare de primire, la Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul din buletin (listă completă sedii ANAF).
  – dacă ai semnătură electronică poți completa formularul 230 direct pe site-ul ANAF și îl pot trimite electronic. Datele cu care trebuie completat formularul sunt: Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative, cod înregistrare fiscală nr. 36505012, IBAN: RO27RZBR0000060018997551, Raiffeisen Bank, Agentia Dorobanti.
  – de asemenea, orice persoana fizică se poate înregistra cu cont propriu în Spațiul Privat Virtual, pe site-ul ANAF, și poate trimite formularul 230 direct în format electronic.

  Unde se duc banii tai?

  Cu ajutorul tau organizam evenimente, intalniri si campanii de sustinere si informare a pacientilor cu afectiuni neurodegenerative. O parte din evenimentele APAN Romania: MS Kid Retreat, Femei Cu SM, Tanar cu SM, Povesti de iarna cu SM, Ziua Sclerozei multiple, Ms Walk.

  Raport activitate – APANRomania_2020

  Mulțumim! Împreună suntem mai puternici!