Lansare MSNursePRO Romania

Joi, 27 aprilie 2017, la Hotel Novotel din București a fost lansat în România, cu sprijinul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative, programul MS Nurse Pro, un curs online coordonat de Platforma Europeană pentru Scleroza Multiplă, care este adresat asistenților medicali ce doresc să se specializeze în scleroza multiplă.

MS Nurse Professional sau Asistent Medical SM este un program de instruire de tip e-learning care se adresează asistenților medicali ce își încep cariera sau doresc să se specializeze în domeniul sclerozei multiple. Programul este coordonat de Platforma Europeană pentru Scleroza Multiplă (EMSP) în colaborare cu Organizația Internațională a Asistenților Medicali pentru Scleroză Multiplă (IOMSN) și Reabilitarea în Scleroza Multiplă (RIMS).

Programul este tradus până în prezent în 10 limbi și poate fi accesat în 13 țări. Peste 4.000 de asistenți medicali sunt înscriși la acest program/curs online. Programul este disponibil gratuit și poate fi accesat în limba română.” precizează Andreea Antonovici, Public Affairs, Platforma Europeană pentru Scleroza Multiplă (EMSP).

Ce conține programul MS Nurse Professional?
Programul Asistent Medical SM este elaborat de experți de prim rang din domeniul SM și oferă cinci module cuprinzătoare și interactive. Fiecare modul se axează pe diferitele aspecte ale SM, formând împreună un curriculum fundamental de instruire: înțelegerea sclerozei multiple, prezentarea clinică, diagnostic și evaluare, tratament, îngrijire și suport.

Fiecare modul este alcătuit dintr-o serie de sub-subiecte, cu text descriptiv, pentru care există referințe complete și opțiuni „click-on” care oferă informații suplimentare pentru aprofundare (ilustrații, grafice și clipuri video care vin în sprijinul experienței de învățare).

Cât timp durează acest program?
Timpul mediu de finalizare a acestui program este de aproximativ 30 – 35 ore de studiu, ore ce pot fi gestionate conform programului propriu.
La finalul fiecărui modul, se solicită rezolvarea unui test online, pentru care trebuie obținut un punctaj de promovare de cel puțin 75% pentru a fi eligibil la obținerea certificatului.

De ce este recomandat acest program?
Acest program a fost creat pentru a oferi sprijin în dezvoltarea cunoștințelor și competențelor corespunzătoare în calitate de asistent medical SM. La finalizarea cu succes a programului se obține un fundament solid în toate zonele de asistență medicală în SM și se poate avansa pe calea informării care duce la statutul de Asistent Medical SM recunoscut.„, declară conf. dr. Cristina Tiu, medic neurolog Spitalul Universitar de Urgență București, coordonator centru de SM cu peste 605 pacienți cu scleroză multiplă.

Asistentul medical specializat în scleroza multiplă are un rol complex. El este susținător și intermediar pentru pacienți și familiile lor și în același timp asigură educația medicală și gestionează simptomele și tratamentul„, menționează Nicoleta Ioanovici, asistent medical SM, SUUB.

Asistentul medical are un rol deosebit de important în viața unei persoane cu scleroză multiplă. Credem cu tărie în recunoașterea acestei specializări în România și vă vom susține pe tot parcursul programului Asistent Medical SM„, transmite Anne Winslow, președinte EMSP.

Programul poate fi accesat gratuit la www.msnursepro.org.

Detalii și informații despre acest curs online sunt oferite în România de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative.

Despre Platforma Europeană Pentru Scleroza Multiplă
Platforma Europeană pentru Scleroza Multiplă (EMSP) este o organizație umbrelă ce acționează pentru îndeplinirea obiectivelor societăților pentru scleroza multiplă înființate la nivel național. În prezent EMSP are 40 de membri din 35 țări din Europa. Reprezentăm interesele a peste 700.000 de persoane ce suferă de SM iar obiectivul nostru este îmbunătățirea calității vieții tuturor persoanelor afectate de SM prin acces la un tratament advecat și la susținerea necesară.