APANRomania_SwimathonBucuresti_MSKidsRetreat

APAN România susține copiii cu scleroză multiplă la Swimathon București 2017

 

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN România) participă pe 8 iulie 2017 la Swimathon București pentru a strânge o parte din fondurile necesare proiectului dedicat copiilor cu scleroză multiplă din România, MS Kids retreat.

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși la eveniment aleg o cauză pe care o susțin, parcurg un număr cât mai mare de bazine într-un interval dat de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații, pentru efortul depus.

Proiectul MS Kids Retreat, organizat de APAN România în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie ‘Prof. Dr. Al. Obregia’ și Societatea Română de Neurologie Pediatrică este un program dedicat copiilor afectați de scleroza multiplă. El propune realizarea, pentru prima dată în România, a unei întâlniri între 20 de copii cu scleroză multiplă (însoțiți de părinți, neurolog, psiholog și câțiva tineri adulți cu SM) pentru a afla informații, a face schimb de experiențe, a deveni mai optimiști și a lega mai mult decât prietenii. Programul, ce se va desfășura pe parcursul a trei zile, va asigura într-un mod informal cadrul pentru a afla informații în ceea ce privește înțelegerea bolii și a felului în care poate fi gestionată, suportul psihologic pentru scurtarea perioadei de negare, furie și până la acceptarea diagnosticului și sprijinul moral al comunității de scleroză multiplă (SM).

La competiția de înot Swimathon București de anul acesta participă din partea APAN România trei echipe de înotători formate în mare parte din persoane cu scleroză multiplă (6 persoane), membri ai familiilor lor (inclusiv 2 copii), prieteni și fundraiseri ce susțin această cauză. Echipa Axonii este formată din Dragoș Popescu, Silvia Dinulescu, Florența Cernescu-Turlea, Ionuț Turlea, dr. Ioana Cociașu, echipa Neuronii, Andreea Antonovici, Isabelle Mirilă, Dumitru Marin, Răzvan Răducanu, Ioana Didier, iar echipa NeuroTransmițătorii îi are în componență pe Cristina Vlădău, Tudor Vlădău, Andrei Bălăceanu, Iulia Bălăceanu, dr. Adrian Burloiu.

Ne-am unit forțele, pacienți cu scleroză multiplă, aparținători și medici, cu toții înotători amatori, să strângem donații pentru copiii și adolescenții din România diagnosticați cu scleroză multiplă. Să le oferim zâmbete, și un retreat care, sperăm noi, le va schimba în bine perspectiva unei vieți cu scleroza multiplă. Pentru că modul în care văd ei lumea astăzi, este modul în care lumea va arăta mâine”, declară Dragoș Popescu, președinte APAN România și înotător Swimathon București.

De ce înot pentru copiii cu scleroză multiplă? Pentru că o simplă întindere de mână te poate salva uneori. Un adolescent sănătos, plin de energie și visuri, cu toată viața înainte primește un diagnostic care îl aruncă în valuri. Îl iei alături de tine pe plută, căci ești navigator deja! Poate vor veni furtuni, poate nu vom ajunge niciodată la un țărm, dar va ști că cineva este alături de el, că suntem împreună! Nu urnim munți cu acest proiect #MSKidsRetreat, dar în România și normalitatea pare ceva de domeniul super fantasticului. Am decis să mă implic. Fac valuri, îmi doresc să fac o diferență. Pentru că acești copii/adolescenți pot învăța că nu o afecțiune ne definește ca persoane, că visurile nu se opresc aici.”, declară Cristina Vlădău, viceprețedinte APAN România și înotător Swimathon București

Pe Facebook a fost creată pagina MSKidsRetreat dedicată acestei campanii de strângere de fonduri, în care sunt descrise acțiunile întreprinse de înotatori pentru a atrage atenția asupra cauzei copiilor cu scleroză multiplă (filmulețe, licitații pentru gemuri handmade sau aer condiționat donat, parteneriate cu UCkook și Janssen România, vânzare de brioșe, varii acțiuni prin care fiecare înotător își pune creativitatea în acțiune pentru a aduna bani). Este o acțiune în care se mobilizează toți membrii APAN România, familii, aparținători, prieteni, cunoscuți, întreaga comunitate de SM, iar energia și atmosfera sunt la maximum.

Competiția Swimathon București are loc sâmbătă, 8 iulie 2017, de la ora 9:00, la Bazinul Anatolie Grințescu, Club Sportiv Dinamo, București!

Comunitatea persoanelor afectate de scleroza multiplă poate fi susținută donând pentru proiectul ‘MS Kids retreat’ până pe 31 iulie 2017, pe platforma www.swimathonbucuresti.ro!

Cunoști vreun copil cu scleroză multiplă? Recomandă-i să participe și ne contacteze! Mulțumim!

Imagini de la competiție: aici și aici.