REGULAMENT CONCURS MSDay2020: ‘CONECTARE’

Concurs national de arta plastica si fotografie

Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple, 30 mai 2020

 

ORGANIZATOR: Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative, cu sediul in Str. Balea nr. 3, ap. 2, parter, sector 4, Bucuresti, cod 042138, inregistrata la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti sub nr. 54/16.08.2016 si Registrul National ONG 23426/A/2016, cod fiscal 36505012, email info@afectiuni-neurodegenerative.ro.

PERIOADA DESFASURARE: 01 mai 2020, ora 10:00 – 27 mai 2020, ora 22:00.

OBIECTIV: Concursul de arta plastica (pictura, desen, acuarela, colaj, pastel) si fotografie se înscrie într-o mişcare naţională şi internaţională de conștientizare a sclerozei multiple (SM), pentru a celebra solidaritatea, creativitatea si conectarea.

Concursul se adreseaza persoanelor adulte, artisti profesionisti sau amatori, dar și copiilor. Concursul nu se limitează doar la persoanele afectate de scleroza multiplă.

TEMA: Conectare (Ma conectez. Ne conectam.)

 

PREMII: In cadrul acestui concurs, vor fi oferite, prin jurizare, urmatoarele premii sub forma de vouchere la un magazin online de profil.

ARTA PLASTICA (pictura, desen, acuarela, colaj, pastel)

   1. Premiul I: 3.000 RON (1 premiu)
   2. Premiul II: 1.500 RON (1 premiu)
   3. Premiul III: 500 RON (1 premiu)
   4. Mentiune: 100RON (5 premii)

 Premiu special (aleas aleator): 500RON (1 premiu)

FOTOGRAFIE

   1. Premiu fotografie: 500RON (1 premiu)

COPII

   • Premiu special copii (arta plastica sau fotografie): 100RON (5 premii)

In total: 15 vouchere, cu o valoare totala de 7.000RON (TVA inclus).

 

INSCRIERE:

 • – Inscrierea se realizeaza prin completarea formularului de participare: Formular_înscriere.
 • – Politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal respecta regulamentul general APAN si se gaseste AICI.
 • – Participarea se realizeaza conform regulamentului acceptat.

 

TERMENI SI CONDITII DE PARTICIPARE:

Concursul se desfasoara pe teritoriul Romaniei, la inscriere putand participa persoane fizice cu domiciliul stabil sau resedinta in Romania.

Lucrarile participante trebuie sa fie in acord cu tema concursului, ‘Conectare’, sa reprezinte vizual impactul pe care scleroza multipla il are asupra tuturor: persoane cu SM, apartinatori, prieteni, societate civila.

Concursul se va desfasura cu respectarea urmatoarelor cerinte:

ARTA PLASTICA

  • – Cromatica dominanta: portocaliu (culoarea SM)
  • – Lucrarile de arta plastica trebuie insotite de cateva cuvinte care sa justifice relationarea acestora cu tema concursului
  • – Cerinte dimensiuni lucrari: latura mica de min. 30 cm, latura mare de max. 1m.
  • – Lucrarile vor fi originale si semnate de autor. Participantul garanteaza ca lucrarile participante la concurs sunt originale si ca este titularul dreptului de proprietate.

FOTOGRAFIE

  • – Fotografiile participante vor utiliza simbolul alaturarii mainilor impreuna pentru a forma o inima

Pentru a participa la concurs, participantii trebuie sa trimita prin intermediul emailului, la adresa info@afectiuni-neurodegenerative.ro, un fisier in format electronic al lucrarii (sub format .jpg, 300dpi) insotita de formularul de inscriere.

 • In cazul mai multor lucrari (max.3), fisierul va contine un singur formular de participare.
 • In cazul in care dimensiunile fisierului sunt mari se poate utiliza platforma www.wetransfer.com sau similar.

Inscrierile realizate inainte sau dupa perioada mentionata nu vor fi luate in considerare.

Nu se percepe taxa de participare.

Lucrarile vor fi jurizate de catre un juriu, iar castigatorii vor fi anuntati pe pagina de Facebook a asociatiei (www.facebook.com/APANRomania) pe data de 30 mai 2020, Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple. In cadrul ‚Premiului de participare’ vor participa toate lucrarile, iar pentru extragere se va utiliza platforma www.random.org.

Castigatorii trebuie sa trimita, in termen de 3 zile lucratoare de la data anuntarii lor, datele de contact, printr-un mesaj privat. In cazul in care vor exista castigatori care nu vor trimite datele sau nu vor raspunde mesajelor organizatorului, acestia vor fi invalidati, caz in care se va apela la rezervele din cadrul nominalizarilor.

Lucrarile castigatoare (exceptie cele de la sectiunea fotografie) vor fi livrate dupa finalizarea concursului in termen de 7 zile, prin curier stabilit si achitat de organizator. Drepturile de autor asupra lucrarilor castigatoare vor fi cedate organizatorului.

Premiile vor fi expediate, la adresa mentionata de castigator, in termen de 14 zile de la anuntarea castigatorilor. Organizatorul se obliga sa calculeze si sa vireze impozitul datorat pentru veniturile obtinute de catre castigatori.

Lucrarile castigatoare nu se returneaza participantilor. Ele pot constitui baza unor expozitii sau pot fi utilizate in campanii viitoare ale organizatorului (ex. licitatii, realizare de materiale promotionale etc.).

Participantii sunt de acord ca, in cazul in care vor castiga, numele si orasul de resedinta sa fie facute publice si folosite in scopuri publicitare de catre organizator, fara alte obligatii sau plati din partea acestuia.

Concursul poate fi mediatizat in scopul informarii publicului, inclusiv prin intermediul unor materiale publicitare si/sau cu rol informativ.

 

COMPONENTA JURIU:

 1. Roxana Barbulescu, critic de arta, curator, presedinte al Asociatiei Culturale ARTAR, membru UAPR
 2. Iolanda Badaluta, artist plastic IOlandAngelart si Vitralii Tiffany Style
 3. Cristina Vladau, vicepresedinte APAN Romania

 

ALTE DETALII:

Prin inscrierea in concurs, participantii declara ca sunt de acord cu Regulamentul Concursului.

 • O persoana poate castiga in cadrul concursului cel mult un premiu, constand intr- un voucher la un magazin online de profil. Castigatorii premiilor oferite in cadrul acestui concurs nu au posibilitatea de a primi contravaloarea in bani sau in alte bunuri a premiilor.
 • Cheltuielile directe facute de catre participant pentru realizarea lucrarii intra in directa responsabilitate a participantului si nu se va solicita decontarea lor.
 • In cazul participantilor minori, parintele isi asuma responsabilitatea inscrierii, transmiterii lucrarii, precum si a primirii premiului, in numele copilului.
 • Organizatorul concursului isi rezerva dreptul de a modera materialele trimise, urmand sa fie eliminate acelea care:
   1. au un continut blasfemator, defaimator, indecent, explicit sexual, obscen, ofensator, sensibil din punct de vedere politic si/ sau cultural, sau care promoveaza violenta, misoginismul sau care fac referire la activitati ilegale, sau care promoveaza discriminarea pe baza de rasa, religie, sex, origine nationala, dizabilitati fizice sau varsta, sau care incalca drepturile unei terte parti sau legi, sau care pun intr-o lumina nefavorabila pentru organizator;
   2. contin inscrisuri sau diferite insemne ori au aplicate sigle, marci sau alte insemne care ar putea incalca drepturi de proprietate intelectuala ale unor terti sau sunt preluate din diverse surse (prezinta sigla unor site-uri sau reprezinta imagini oferite pe piata de diversi producatori sau comercianti, cu titlu de prezentare, sunt incluse in alte publicatii online ce detin drepturile de proprietate intelectuala pentru acestea, etc.);
   3. nu au legatura cu natura si scopul concursului, asa cum sunt acestea detaliate in cadrul prezentului Regulament.

In toate aceste cazuri, lucrarile vor fi eliminate.

De asemenea, in aceste cazuri, organizatorul se va adresa direct participantului ca inscrierea lui este invalida.

Participantii isi asuma responsabilitatea pentru orice informatie furnizata pentru inscrierea in concurs.

In cazul unor eventuale astfel de reclamatii din partea tertilor, organizatorul nu va fi tinut raspunzator, raspunderea revenind exclusiv participantului. Toate materialele care incalca mentiunile de mai sus nu vor fi luate in considerare in procesul de selectie.

 • In cazul unor litigii aparute intre organizator si participantii la concurs, acestea vor fi solutionate pe cale amiabila. Daca nu este posibila rezolvarea litigiilor pe cale amiabila, partile implicate in litigiu vor inainta litigiul spre solutionare instantelor competente romane de la sediul o
 • Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica si/sau completa Regulamentul, pe parcursul desfasurarii concursului (cu conditia instiintarii prealabile a participantilor), de a opri concursul in orice moment al acestuia, si/ sau sa schimbe regulile de participare, avand obligatia de a anunta publicul, in mod oficial, in aceeasi maniera in care a fost facuta si informarea initiala, pe pagina de Facebook si website afectiuni-neurodegenerative.ro.

Sponsor eveniment: Janssen Romania

 

Abia așteptam sa primim lucrarile! Tinem pumnii!

I connect. We connect.

#MSDay2020 #Connections #APANRomania #SM #SclerozaMultipla