ZIUA MONDIALĂ A CREIERULUI 2019

În fiecare an, pe 22 iulie, Federația Mondială a Neurologiei (WFN) celebrează Ziua Mondială a Creierului, #WorldBrainDay. Aproximativ 120 de organizații din întreaga lume participă la această inițiativă de creștere a conștientizării sănătății creierului, iar APAN România se numără printre ei.

Pentru a sărbători această zi, Federația Europeană a Asociațiilor Neurologice (#EFNA) găzduiește evenimente în 4 capitale ale Uniunii Europene (UE), inclusiv în București, împreună cu #APANRomania. Scopul acestor evenimente este de a auzi ceea ce contează cel mai mult pentru pacienții cu afecțiuni neurologice legat de sănătatea și obiectivele de viitor – #BrainLifeGoals – și de a discuta despre modul în care acest lucru poate fi mai bine integrat în politica și procesul decizional atât la nivel național, cât și la nivel UE.

Evenimentul se adresează reprezentanților oficiali ai asociațiilor de pacienți din domeniul neurologiei din România. Vor fi împărtășite experiențe ale pacienților, se va discuta despre advocacy și activități de sensibilizare care au scopul de a aborda provocările prezentate, precum și despre cum noul electorat al Parlamentului European ne poate ajuta.

Evenimentul va continua cu o conferință de presă adresată jurnaliștilor, accentul campaniei World Brain Day 2019 fiind pus pe MIGRENĂ și cum afectează această afecțiune viața a milioane de oameni, zi de zi. Neurologi de prestigiu vor fi prezenți, partenerii evenimentului fiind #Neuroaxis, #MedLife, Centrul Medical #Emerald, sub egida Asociației Române de #Headache.

Agendă eveniment: aici. Evenimentul se bucură de sprijin local din partea #JanssenRomânia și #TEVAPharmaceuticals.

Ne face o deosebită plăcere să menționăm că Ziua Mondială a Creierului este prilej de bucurie pentru APAN România, pe această dată fiind sărbătoriți și 3 ani de la înființare!

Vă invităm să urmăriți pagina evenimentului pentru a afla detalii și înregistrări!

 

Ziua Mondială a Creierului este dedicată în acest an migrenei!

MIGRENA afectează una din șapte persoane la nivel mondial și, împreună cu alte tipuri de cefalee, este una dintre principalele cauze ale dizabilității. În ciuda impactului său omniprezent, migrena continuă să fie mult sub-recunoscută, sub-diagnosticată și sub-tratată.

Prevalență: migrena este cea mai frecventă boală cerebrală din lume, afectând 1 din 7 persoane.
Dizabilitate: migrena este o boală majoră, dizabilitantă, care poate avea un impact sever asupra fiecărui aspect al vieții.
Educație: migrena este sub-recunoscută, sub-diagnosticată și sub-tratată.
Standard de îngrijire: împreună, ne putem asigura că cei afectați de migrenă primesc îngrijirea de care au nevoie.
Cercetare: Migrenele primesc mai puține fonduri pentru cercetare decât oricare dintre cele mai împovărătoare boli ale lumii.

#WorldBraiDay2019