Viziune

Comunitatea care oferă tuturor persoanelor afectate de bolile neurodegenerative posibilitatea de a își trăi viața la cel mai înalt potențial și de a asigura sprijinul de care au nevoie, până când un tratament va fi, în cele din urmă, găsit.

Misiune

APAN reprezintă și apără drepturile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative în România. Misiunea APAN este să ofere acces la informații inovatoare, să educe toate părțile interesate cu privire la nevoile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative și să îmbunătățească / faciliteze accesul echitabil la tratament și terapii de înaltă calitate, pentru îmbunătățirea calității vieții. APAN își dorește să devină principala voce a persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative din România și să se asigure că pacienții au o voce puternică în stabilirea propriilor obiective și priorități.

Valori

Implicare, încurajare, sprijin, solidaritate, putere, optimism Responsabilitate, transparență, grijă, respect, deschidere, participare, răspundere, eficiență, coerență.

Scop

APAN România are un scop umanitar și mobilizator al persoanelor afectate de bolile neurodegenerative sau celor care au membri ai familiei cu astfel de boli, în vederea asistării și promovării unei mișcări care sa atragă atenția și să coalizeze orice persoane și instituții în vederea identificării de tratamente pentru bolile neurodegenerative. Aceste acțiuni vor duce la creșterea calității vieții persoanelor afectate de aceste boli și vor asigura informațiile necesare pentru accesul la servicii de calitate.

APAN România este o organizație nonguvernamentală, apolitică și fără afiliere religioasă, fondată în anul 2016.