#UnderTheUmbrella campanie eurpeană conștientizare afecțiuni neurologice

#UnderTheUmbrella campanie europeană conștientizare afecțiuni neurologice

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative România pune România #UnderTheUmbrella, pentru conștientizarea afecțiunilor neurologice.
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN România) a reunit asociațiile de pacienți din domeniul neurologiei din România, pentru a participa împreună la campania europeană de conștientizare a afecțiunilor neurologice #UnderTheUmbrella, organizată de Federația Europeană a Asociațiilor de Neurologie (EFNA).

“O persoană din trei suferă de o afecțiune a creierului. Dar tu?” este mesajul campaniei Together Under the Umbrella (‘Împreună sub umbrelă’), ce dorește a face cunoscută varietatea tulburărilor cerebrale neurologice în societate și pentru a crește gradul de conștientizare a oamenilor cu privire la impactul și prevalența acestor afecțiuni (scleroză multiplă, Parkinson, Alzheimer, Huntington, epilepsie, distonie, miastenia gravis, atac vascular cerebral, sănătate mintală etc.).

Tulburările cerebrale sub grupate astfel de către EFNA într-un simbol comun, un brand al creierului, unificat și identificabil. Acest lucru conduce la o creștere a sprijinului public, politic și științific pentru toate aceste tulburări, având ca rezultat reducerea stigmatizării.

„Împreună #UnderTheUmbrella pentru #WorldBrainDay2017! Ajută-ne să facem cunoscute #AfecțiunileCreierului / #BrainDisorders & [Inserează aici afecțiunea ta…]”, este invitația adresată în această campanie. ‘Together Under the Umbrella’ presupune solicitarea adresată comunității pacientului, publicului larg și personalităților de a se fotografia sub o umbrelă și a distribui fotografia și mesajul, folosind hashtag-ul #UnderTheUmbrella, împreună cu un link către hub-ul online al campaniei www.undertheumbrella.eu. Aici sunt afișate mesaje-cheie, informații, statistici interesante, detalii despre campanie etc., alături de informații suplimentare privind zonele de afecțiuni pe care le reprezintă.

Care sunt obiectivele Campaniei?

Obiectivele acestei campanii sunt:
• Educarea societății despre gama largă de afecțiuni neurologice și afecțiuni corelate creierului
• Creșterea gradului de conștientizare a impactului și prevalenței acestor tulburări
• Marcarea creierului prin gruparea acestor tulburări sub un simbol comun pentru a crea o „marcă” unificată și identificabilă

Alături de APAN România au participat la campanie Societatea de Neurologie din România, Societatea Națională de Medicina Familiei, ANDP, Dizabnet, Asociația AntiParkinson, Asociația Huntington România, Alianța Națională pentru Boli Rare, Asociația Națională Miastenia Gravis, Asociația Distonia România și Asociația Children’s Joy, Asociația de Scleroză Multiplă Vâlcea, Centrul SMile, Societatea Română pentru Prevenirea şi Recuperarea Medicală a Persoanelor cu Accident Vascular Cerebral.

În timpul campaniei, EFNA va promova extinderea apelului la acțiune al partenerilor de la Consiliul European al Creierului care solicită:
• Comisia Europeană să prezinte o strategie europeană pentru combaterea tulburărilor cerebrale într-o manieră colaborativă, integrată și cuprinzătoare, precum și să sprijine în continuare statele membre ale Uniunii Europene și țările asociate în eforturile lor de combatere a impactului tulburărilor cerebrale.
• Statele membre ale Uniunii Europene și țările asociate să pună în aplicare programe sistematice de sănătate publică care să abordeze sănătatea creierului într-un mod sistematic, utilizând cât mai bine resursele disponibile pentru a stimula mai mult și mai bine cercetarea coordonată a creierului și pentru a promova strategiile de prevenire, diagnosticare și tratament adecvat.

Te invităm #UnderTheUmbrella!

Imagini campanie: aici