Redirecționare 20% impozit pe profit

Ai o afacere profitabilă și vrei să susții programe de informare și educare despre sănătatea creierului sau asistență și sprijin pentru persoanele afectate de bolile neurodegenerative? Poți redirecționa până la sfârșitul anului, către APAN România, 20% din impozitul pe profit datorat statului. Vei putea astfel asigura suport persoanelor afectate de scleroza multiplă, Alzheimer sau Parkinson!

Te invităm să ne sprijini!

Redirecționează până la 20% din impozitul pe profit! Este simplu. Tot ceea ce trebuie să faci: semnează contractul și virează până la 31 decembrie sau trimestrial! Trimite-ne mesaj prin formularul de mai jos dacă te implici! Împreună putem ajuta la creșterea calității vieții persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative! Mulțumim!

  Ce înseamnă contribuția ta pentru APAN România?
  Cu sprijinul tău putem duce mai departe misiunea APAN România de a reprezenta și apăra drepturile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative în România. Misiunea APAN România este să ofere acces la informații inovatoare, să educe toate părțile interesate cu privire la nevoile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative și să îmbunătățească / faciliteze accesul echitabil la tratament și terapii de înaltă calitate, pentru îmbunătățirea calității vieții.

  Ce ai de făcut?

  1. Completează contractul de sponsorizare, pe care îl vei primi la adresa de email lăsată în formularul de mai sus, cu datele firmei și suma de sponsorizare (contabilul tău îți va da toate detaliile referitoare la suma maximă posibilă sau te putem ajuta noi în calculul ei)
  2. Trimite-ne două exemplare semnate ale contractului, la adresa menționată în el
  3. După ce le primim îți vom returna un exemplar semnat în original de noi, la adresa indicată.
  4. Până la 31 decembrie plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor.

  Formularul 100 cu obligațiile de plată la bugetul de stat se depune trimestrial și există libertatea alegerii destinației banilor în fiecare trimestru, nu așteptat finalul de an! Prin urmare sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.

  Cum se calculează?
  Conform legii 32/1994 și codului fiscal, suma ce poate fi redirecţionată din impozit se calculează astfel:
  – firma îşi estimează profitul trimestrial sau al întregului an fiscal, precum şi cifra de afaceri din acest interval.
  – suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri), se scade din impozit.
  – diferenţa din impozitul datorat va fi virată către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege.

  Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit către o cauză socială este o facilitate fiscală existentă încă din 2014, dar încă neutilizată și suficient cunoscută în rândul companiilor din România.

  Te rugăm să ne sprijini! E ușor și nu costă nimic! Mulțumim!

  Împreună schimbăm România!