000_APAN_Ziua_Mondiala_A_CreieruluiASOCIAȚIA PACIENȚILOR CU AFECȚIUNI NEURODEGENERATIVE DIN ROMÂNIA INVITAȚIE 22 IULIE, ZIUA MONDIALĂ A CREIERULUI

Pe 22 iulie se celebrează la nivel internațional Ziua Mondială a Creierului. Federaţia Mondială de Neurologie (WFN), inițiatorul acestui eveniment, atrage atenția asupra importanței pe care o au sănătatea creierului și prevenirea afecțiunilor neurologice și dedică ediția din acest an îmbătrânirii populației sub motto-ul: „Îmbătrânirea creierului”.

Se dorește, prin acest eveniment, creșterea gradului de conștientizare cu privire la gestionarea și prevenirea afecțiunilor cerebrale și neuromusculare, condiții ce afectează în principal persoanele în vârstă. Acest demers este susținut la nivel local de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România și în acest scop sunteți invitat să luați parte la evenimentul ce va avea loc vineri, 22 iulie, ora 10:30, la ‘La firul ierbii’ (Splaiul Unirii, nr. 160, București) Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative este onorată să raspundă inițiativei Federației Mondiale de Neurologie cu privire la creșterea gradului de conștientizare asupra afecțiunilor neurologice.

Ne face o deosebită plăcere să susținem această campanie dedicată Zilei Mondiale a Creierului și ne bucurăm că lansarea oficială a organizației noastre are loc în această zi importantă. Primul pas pentru prevenirea acestor afecțiuni este de a îmbunătați înțelegerea acestor concepte și a importanței sănătății creierului în rândul persoanelor tinere.

Aceste afecțiuni au în acest moment metode de prevenire mici, cu toate acestea accentul trebuie pus pe prevenție deoarece un număr tot mai ridicat de persoane vor suferi de astfel de afecțiuni ale creierului și ale sistemului neuromuscular. Ca societate, este și datoria noastră să avem grijă de persoanele în vârstă cu boli neurologice progresive și să le asigurăm cadrul necesar pentru o calitate a vieții cât mai ridicată, pentru respectarea demnității și asigurarea îngrijrii necesare, iar misiunea APAN este de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor din România ce suferă de afecțiuni neurodegenerative (Parkinson, Scleroză Multiplă, Alzheimer etc).

Agendă eveniment: 10:30-11:00 Primire participanți 11:00-11:30 Scurt intro și puncte de vedere asupra sănatații creierului: dr. neurolog Mihai Vasile/reprezentant SNR și Marius Geantă/InoMed – Centru pentru inovație în medicină 11:30-11:45 Prezentare Barometru Scleroza Multiplă: Andreea Antonovici/EMSP Platforma Europeană pentru Scleroza Multiplă 11:45-12:00 Despre APAN România (proiectul La Plimbare cu SM, cooperări naționale și internaționale): Dragoș Popescu, președinte APAN România; Cristina Vlădău, vicepreședinte APAN România ASOCIAȚIA PACIENȚILOR CU AFECȚIUNI NEURODEGENERATIVE DIN ROMÂNIA 12:00-12:15 Prezentare proiect MS Nurse Professional: Andreea Antonovici, EMSP 12:15-12:30 Prezentare planuri APAN 2016-2017: Cristina Vlădău, vicepreședinte APAN România 12:30-13:30 Discuții libere și puncte de vedere asociații locale de pacienți și grupuri de inițiativă SM, Parkinson, Alzheimer etc. Așteptăm confirmarea prezenței dvs. până cel târziu marți, 19 iulie 2016, la adresa de email info@afectiuni-neurodegenerative.ro.

Vă mulțumim! Cu deosebită considerație, Cristina Vladau Vicepreședinte APAN România Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative T: 0722495786 E: info@afectiuni-neurodegenerative.ro www.afectiuni-neurodegenerative.ro Facebook.com/APANRomania Despre APAN Viziune Împreună suntem mai puternici ca afecțiunile neurodegenerative!

APAN România reprezintă comunitatea care oferă tuturor persoanelor afectate de bolile neurodegenerative posibilitatea de a-și trăi viața la cel mai înalt potențial și de a asigura sprijinul de care au nevoie, până când un tratament va fi, în cele din urmă, găsit. Misiune APAN reprezintă și apără drepturile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative în România. Misiunea APAN este să ofere acces la informații inovatoare, să educe toate părțile interesate cu privire la nevoile persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative și să îmbunătățească / faciliteze accesul echitabil la tratament și terapii de înaltă calitate, pentru îmbunătățirea calității vieții. APAN își dorește să devină principala voce a persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative din România și să se asigure că pacienții au o voce puternică în stabilirea propriilor obiective și priorități. Valori Implicare, încurajare, sprijin, solidaritate, putere, optimism.

Scop APAN are un scop umanitar și mobilizator al persoanelor afectate de bolile neurodegenerative (scleroza multiplă, Alzheimer, Parkinson etc.) sau celor care au membri ai familiei cu astfel de boli, în vederea asistării și promovării unei mișcări care sa atragă atenția și să coalizeze orice persoane și instituții în vederea identificării de tratamente pentru bolile neurodegenerative. Aceste acțiuni vor duce la creșterea calității vieții persoanelor afectate de aceste boli și vor asigura informațiile necesare pentru accesul la servicii de calitate.

00_APAN_Ziua_mondiala_a_creierului